Pivnitele-BirauasPivnitele-Biraus-01

Vinurile produse de Pivnitele Birauas sunt Cabernet Sauvignon si Pinot Noir și Burgund.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal când vine vorba de îmbunătăţirea calităţilor prin îmbătrânire. Cu trecerea timpului, aroma sa distinctă de stafidă neagră poate dezvolta un buchet cu nuanţe de cedru, violete, piele sau tabac şi aroma puternică de tanin se va înmuia considerabil astfel.

Când este gustat, Cabernet Sauvignon poate avea vioiciune şi chiar o tentă de opulenţă, deşi de obicei încheie cu o astringenţă fermă. Aromele cel mai des menţionate de degustători sunt:

  • Fruct: stafidă neagră, afine, cireaşă neagră
  • Stejar (uşor): vanilie, cocos, lemn dulce
  • Vegetal: ardei gras verde, sparanghel, măslină verde
  • Stejar (dur): stejar, fum, pâine prăjită, smoală
  • Condimentat: ghimbir, ardei iute verde, ardei iute roşu
  • Vârstnic: cedru, tabac, mosc, ciupercă, pământ, piele
  • Adevărata valoare a vinurilor Cabernet Sauvignon (ca şi majoritatea vinurilor) se observă atunci când sunt servite alături de alte alimente. Se consumă preferabil după o îmbătrânire de 5 – 10 ani, la o temperatură de 16 – 18 grade Celsius, în general la carne roşie, fripturi sau grătar în sânge, mâncăruri grase, gâscă, piept de raţă, miel, paste cu sos, midii, brânzeturi puternic aromate, salate de legume amărui, mâncăruri cu sos concentrat de tomate şi ciocolată (de preferat neagră, amăruie).