Pivnitele Biraus - Cabernet Sauvignon 2004
Rendez-vous cu Monsieur Cabernet Sauvignon la Locanda da Lorenzo

Vineri, 25 februarie, ramura arădeană a Clubului Vestik Miniș-Măderat, județul Arad. La eveniment, gazdele i-au mai invitat, alături de cei patru “vestici”, pe agentul de vânzări și consultantul familiei Birăuaș, însoțit de un prieten, și pe proprietarul magazinului arădean de vinuri “Balade”.
Pivnițele Birăuaș se află astăzi pe suprafața unor vechi podgorii românești, Domeniile Dohnanyi,  care odinioară au creat celebrul “vin de stâncă”, cunoscut atât în Franța, cât și în Imperiul Austro-Ungar încă din 1890. Mai multe despre Pivnițe o s consemnăm după o vizită cu tot grupul la Ghioroc (în zonă, termenul desemnează crama aflată pe deal în vie). Revenind la vinurile noastre, seara a început cu un Pinot Noir 2006, vin care s-a asortat perfect cu aperitivele, brânzeturi,mezeluri italiene și pizza pane.
I-a urmat venerabilul Pinot Noir 2003, pe care, din păcate, l-am gustat prea târziu.
S-au degustat apoi patru vinuri Cabernet-Sauvignon: două de la Pivnițele Birăuaș, din anii 2005 și 2009, unul de la Cramele Recas din gama La Putere, oferit de “Balade”, și unul de la The Colonial Estate, Barossa Valley, Australia, cumpărat în urmă cu o săptămână după o degustare la Enoteca de Savoya și oferit de Vestik.
Ar mai fi de spus ca Lorenzo, bucătarul sicilian al localului, a răsfățat pe toată lumea cu friptură de vânat cu garnitura de orez fiert în vin, iar întâlnirea s-a prelungit până dimineață în compania vinurilor, a muzicii italiene și a unui trubadur de ocazie.

Postat in: Oenologie, la: Duminică, 27 Februarie, 2011 21:43 link